Werk aan de winkel

Wie zei ook al weer dat de Zwitsers niet aardig zijn? Na een weekje Zwitserleven gevoel weet ik dat ze het juist wèl zijn. Wat een mooi Berner Oberland hebben ze daar en wat een servicegerichte en klantvriendelijke mensen. Hoewel we een bijzonder aantrekkelijk hotelarrangement hadden, weten ze wel van prijzen. Wat een super openbaar vervoer en wat een gediciplineerd rijgedrag in dat land.

Terug op Vaderlandse bodem is er weer werk aan de winkel. Niets mis mee. Maar, ben ik als klant verwend geraakt in Zwitserland? Bij thuiskomst verifieer ik de levering van een meubelstuk. Bij een Groote meubelzaak blijkt dat de service en klantgerichtheid, nadat de bestelling binnen is, helemaal zoek is. Mijn Zwitserlevengevoel krijgt een deuk. Gaat het in de meubelbranche te goed? In ieder geval is daar werk aan de winkel voor een marketing/sales-regisseur.

De tweede deuk komt al een dag later. Ik wil een hotel bespreken voor twee midzomerdagen om met vrienden cultuur te kijken en te luisteren in Den Haag. Ik zie een leuk arrangement, maar helaas op vrijdag na vijven is online reserveren onmogelijk. Een mail blijft onbeantwoord, dus zaterdag maar eens bellen: “Onze Reserveringsafdeling is maandag weer bereikbaar.” Dit houd je niet voor mogelijk. Beste Carla, het is helemaal vanzelfsprekend dat juist jij met je Keizerskroon uitstijgt boven je collega’s.

Na een tussenstop en de benen omhoog, pakt vandeRegie de draad weer op met allereerst de uitreiking ToerNed Award en het nieuwe evenement Swim to Fight Cancer Apeldoorn. En vlak voor de tussenstop kreeg ik van Diederik nog even de vraag: “Hoe en waar moet ik de start van Monkey Town Apeldoorn op de Veluwe introduceren? Kortom, werk aan de winkel.