Weldadig Wijn-Weekend

(Inschrijving is gesloten.)
Ga je a.s. 23 – 25 november mee naar Nittel voor een unieke weekend-wijntrip vol proeverijen van mooie Duitse wijnen? We bezoeken een selectie van weinguts in Nittel zoals Weingut Matthias Dostert, Weingut Karl Sonntag, Weingut Hans Befort, Weingut Apel, Weingut Hellershof-Zilliken en Weingut Frieden-Berg. De weinguts bevinden zich op loopafstand van elkaar en verschillen verrassend in uiterlijk.
We verblijven twee nachten bij mijn vrienden van Hotel Nitteler Hof. De speciale vriendenprijs van de wijntrip is slechts € 219,– p.p. op basis van gebruik van een tweepersoonskamer door twee personen. De bijna all inclusive prijs is inclusief ontbijt, diners (+ wijn) en de wijnproeverijen. De reserveringskosten zijn € 25,– per kamer.
Het programma is globaal als volgt:
Vrijdag: Met eigen vervoer naar Nittel. Uiterlijke incheck hotel is 16.00 uur. Welkom, kennismaking en proost op een wijnig weekend, gevolgd door een bezoek en wijnproeverij bij het eerste weingut. Terug in het hotel genieten we van een driegangen grilldiner + wijnarrangement. Na het diner kunnen we een poging wagen een eigen wijncuvee samen te stellen of een fakkelwandeling maken door de kale druivenranken met een feeëriek uitzicht over de Moezel.
Zaterdag: Op individuele basis is een wandeling door de druivenvelden te maken of een bezoek te brengen aan o.a. Saarburg of Trier. Vanaf 15.00 uur bezoeken we 3x weinguts in Nittel. En ’s avonds in het hotel is er weer een driegangen grilldiner + wijnarrangement. Voor wie dit te weinig is, is er rond 13.00 uur tegen meerprijs een extra wijnproeverij/lunch bij een weingut te regelen om‘s middags goed voorbereid op pad te kunnen gaan.
Zondag: Eventuele inkoop van wijn en terugreis. Of een nacht bij boeken om nog een dag na te genieten. Volgens planning is dit weekend de Kerstmarkt in Trier begonnen.

De afstand naar Nittel is afhankelijk van de te kiezen route 350 à 400 km. Zorg voor een bijna lege tank als je ter plekke bent, want de benzine in Luxemburg is zeer aantrekkelijk geprijst.
Ben je een wijnkenner en/of liefhebber? Succes verzekerd! Heb je belangstelling, meld je aan via henk@vandeRegie.nl. Lees ook ‘Wijn’ over ervaringen van eerdere wijntrippers.