Verrassende nieuwkomer wint grafische prijs

(Dit persbericht heb ik mogen schrijven in opdracht van Rik de Jonge (rechts), TotDrukwerk te Apeldoorn.)

Het grafisch collectief TotDrukwerk uit Apeldoorn en VdR druk & print uit Nijkerk heeft 22 maart 2018 de KVGO (Koninklijk Verbond van Grafische Ondernemers) -prijs ontvangen van de Kalenderwedstrijd 2018. Het collectief was volgens de jury een verrassende nieuwkomer. Het winnende resultaat is hier te zien.

Elke maand(kaart) van de bureaukalender inspireert tot actie en leidt tot een verrassende geur, beeld, tip, oppepper, popup of oogst. Het grafisch collectief uit Apeldoorn/Nijkerk heeft zich hierin laten leiden door Doks Ontwerpburo uit Arnhem. ‘Laat je voeden en inspireren!” is de titel van de papieren kalender in het digitale tijdperk. Het collectief schrijft in zijn intro: “Aan het einde van een jaar kijken we weer uit naar het nieuwe, frisse jaar dat voor ons ligt. Laat je voeden en inspireren door deze kalender met kooktips, mooi beeld en prikkelende teksten. Geproduceerd op bijzonder materiaal in verschillende grafische technieken.”

Collectors item
Hun bureaukalender is vanwege de grote belangstelling nu een collectors item. Er zijn nog 50 kalenders beschikbaar voor belangstellenden en/of verzamelaars. Men kan daarvoor contact opnemen met Rik de Jonge van Totdrukwerk via email rik@totdrukwerk.nl of via mij henk@vanderegie.nl. 

Stichting Kalenderwedstrijd
De Stichting Kalenderwedstrijd (Kalenderwedstrijd.nl) dateert uit 2004 en stelt zich ten doel het jaarlijks organiseren van een wedstrijd waarin wandkalenders, bureaukalenders en bureauagenda’s door een deskundige vakjury worden beoordeeld en het daarvoor toekennen van een of meer prijzen. De Stichting heeft als basis de grafimedia sector in Nederland en België en richt zich op ontwerpers, producenten en uitgevers van calendarium gebonden producten in druk of print.