Nieuwe wijnen proeven!?

(De aanmelding is gesloten! Belangstelling voor een volgende wijntrip? Laat het dan weten via Henk@vandeRegie.nl)

Ga je mee naar Nittel voor een weekend-wijntrip vol met proeverijen van 9 – 11 maart 2018. Samen de passie voor wijn delen maakt het samen proeven extra leuk. We verblijven twee nachten bij mijn vrienden van Hotel Nitteler Hof. De prijs van de wijntrip is € 225,– p.p. op basis van gebruik een tweepersoonskamer door twee personen. Prijs is, bijna all in, inclusief ontbijt en diners (+ wijn) en de wijnproeverijen. De reserveringskosten zijn € 25,– per kamer.

Het thema van deze wijntrip is ‘Nieuwe wijnen’. Eind februari / begin maart worden de nieuwe wijnen gebotteld en wij mogen de primeur hebben ze te proeven.

Het programma is globaal als volgt:
Vrijdag:
Reis op basis van eigen vervoer naar Nittel met uiterlijke incheck om 16.00 uur. Welkom met een proost op een mooie en lekker weekend. Gevolgd door de eerste wijnproeverij in een n.t.b. wijnhuis. Terug in het hotel genieten we van een driegangen grilldiner + wijnarrangement, waarna een workshop volgt in het maken van een wijncuvee.
Zaterdag:
Op individuele basis een wandeling door de druivenvelden of een bezoek aan o.a. Saarburg of Trier. Vanaf 15.00 uur 3x wijnproeverij bij wijnhuizen in Nittel. En ‘s avonds in het hotel weer een driegangen grilldiner + wijnarrangement.
Zondag:
Eventuele inkoop van wijn en terugreis.

De wijnproeverijen in Nittel kunnen plaatsvinden bij o.a.:
Weingut Matthias Dostert
Weingut Karl Sonntag
Weingut Hans Befort
Weingut Apel
Weingut Hellershof-Zilliken
Weingut Frieden-Berg

De afstand naar Nittel, met o.a. prachtige rustige route door de Ardennen, is afhankelijk van de te kiezen route tussen de 350 en 400 km. Zorg voor een lege tank als je ter plekke bent, want de benzine in Luxemburg is zeer aantrekkelijk geprijst.
Het maximale aantal deelnemers aan de wijntrip is afhankelijk van de (nog) beschikbare kamers in het hotel.

Ben je een wijnkenner en/of liefhebber? Succes verzekerd! Lees ook onder Wijn. Heb je belangstelling, meld je aan via henk@vandeRegie.nl.
Jij kunt ook zelf een groep van minimaal 10 personen vormen en in overleg data met mij bespreken.