Kleurrijke speeddate

“Zullen we eens afspreken, want ik wil wel graag onder de aandacht komen van ondernemend Apeldoorn?”, vroeg Jeroen Tolmeijer mij nadat wij via een speeddate hadden kennisgemaakt tijdens een netwerkbijeenkomst van Apeldoorn in Bedrijf.
En zo kreeg ik de regie van een avondje Apeldoorn in Bedrijf bij Color Business Centers op 3 maart 2015 vanaf 17.00 uur. Ruim 15 andere Apeldoornse ondernemers en leden van Apeldoorn in Bedrijf neem ik hierin mee, met als resultaat een bijzondere bijeenkomst in de vorm van een grote speeddate met jezelf. Waarom ik de regie kreeg? Vraag het Jeroen Tolmeijer!

‘Apeldoorn in Bedrijf’ is 1 van de 25 regionetwerken van de overkoepelende netwerkorganisatie ‘Ondernemers in Bedrijf’. Karakteristiek zijn haar effectieve speeddate sessies tijdens de bijeenkomsten. ‘Color Business Centers’ biedt (virtuele) kantoorruimte in 8 steden, waaronder in Apeldoorn in het Prinsgebouw. Één van haar usp’s is de personal touch in haar dienstverlening. Die persoonlijke touch in combinatie met de speeddate is de insteek voor 3 maart geworden.

In de vorm van een driegangen walking speeddate dinner, volgen de gasten een drietal korte speeddate sessies met zichzelf. Voor deze confrontatie staan garant: Rachel Rothengatter (Zuiver Persoonlijk), Nynke Politiek (Style-update) en Maarten Klos (Infortraining). Ieder vanuit hun professie geven ze je advies, hoe je grip krijgt èn houdt op je persoonlijke presentatie en communicatie met je (potentiele) klanten. Binnen het thema van de avond is Jeroen Reinders (makelaar) de amuse van de avond. Jeroen vertelt of hij zich onbewust of bewust laat leiden in zijn communicatie en presentatie via social media en de kleur rood. Daarnaast heeft de avond nog een paar verrassende elementen, die nu nog even niet onthuld worden.

Voorafgaand aan het avondprogramma kunnen een select aantal Apeldoornse ondernemers ’s middags al (gratis) deelnemen aan een exclusieve Theeproeverij of een Workshop portret boetseren:
-Smaakmaker en ‘Thee-o-loog’ Peter Claessens geeft van 16.00 – 17.00 uur een Theeproeverij; een theeproeverij met de charme van een wijnproeverij. Thee is, volgens Peter, een perfect alternatief voor het aperitief of bij de maaltijd.
-Kijken doen we allemaal, maar echt kijken is een kunst, volgens een tweede Peter. In een workshop van Peter ten Lohuis kun je van 14.00 – 16.30 uur, een portret boetseren van degene die tegenover je zit. Schaamteloos mag je naar de ander kijken, features ontdekken en leren in de toekomst met een andere blik naar mensen te kijken.

Wat een leuk project is dit. Met veel dank aan de ondernemers hierboven genoemd en met dank aan de volgende Apeldoornse ondernemers die spontaan hun medewerking verlenen: Wim van Munster (Bloemsierkunst Wim van Munster), Tonnie Bruens (TeBe Evenementen Service), Marco Eijkenboom (DSA-AVL), Martin Willemsen (Eeterij De Lierderhoeve), Marcel Bouwmeester (Party Service Apeldoorn), Pascal Goudkuil (Pascal Fotografie & Video), Renee Krijgsman (Renee Krijgsman Fotografie), Stephan Peters (Penpaints).

Inmiddels voel ik me kind aan huis bij Color Business Centers, maar blijf toch kantoor houden aan huis. Voor een korte impressie van de avond: