#Durf te vragen

Mag ik een boom opzetten?
Stellen de Apeldoornse ondernemers nog een Businesskrant op prijs? Is er voldoende offline business media of gaat alle informatie uitwisseling online en/of de via business- en netwerkbijeenkomsten? Is er behoefte aan en ruimte voor extra schriftelijke (papieren) businessmedia in Apeldoorn?
Deze vragen krijg ik nog al eens te horen en is voor mij aanleiding om ze hier te delen en aan mijn volgers en vrienden voor te leggen.

Op dit moment kennen we het Ondernemersmagazine als onderdeel van het Lifestyle magazine Eigen Apeldoorn. Incidenteel heeft Nieuwsblad StedenDriehoek een businessbijlage en periodiek heeft de Stentor een Ondernemer als bijlage. Maar deze laatste is voor 99% landelijk georiënteerd. Regionaal is er dan nog onder andere het Ondernemersbelang en DrieStedenBusiness. Met uitzondering van StedenDriehoek, niet te verwarren met DrieStedenBusiness, vallen de magazines niet bij iedereen in de bus.
‘Vroeger’ had Apeldoorn nog een businesskrant Stad in Bedrijf. Deze speelde best wel een prominente en constante rol, naast de zoektocht van Wegener naar een vorm voor zijn Ondernemer die structureel niet van de grond kwam.

Hebben we als ondernemer voldoende aan de huidige papieren businessmedia en hebben we genoeg aan de business- en netwerkbijeenkomsten om elkaar bij te praten? Of hebben we geen interesse in elkaars business? Dit laatste kan ik mij helemaal niet voorstellen. Of ligt het probleem elders. Ziet een uitgever geen ‘brood’ in het uitgeven van een Apeldoornse businesskrant? Hebben ondernemers geen (advertentie)budget meer over voor zo’n krant en hebben daardoor uitgevers geen financiële armslag voor een onafhankelijk redactie?

Durf jij te antwoorden? Mag ik het dan horen via henk@vanderegie.nl?
NB.Dank voor alle reacties.

Nog een allerlaatste vraag:
Of ligt het probleem nog heel ergens anders. Weten we als ondernemers ons eigen nieuws niet te ontdekken en/of onder woorden te brengen, en weten we niet welke pers te vinden? Laat dan ook van je horen, wie weet kan ik …….
(Foto: Blauwe Boom van Mondriaan)