Dank jullie wel, en …….

Met een mooie herinnering en een paar wensen kijken Anita, Nicole en ik terug op Wereldlichtjesdag 2018 in Apeldoorn.

Ieder jaar op de 2e zondag in december komen wereldwijd mensen bij elkaar om overleden kinderen te herdenken en om 19.00 uur een kaarsje/lichtje aansteken. Door de verschillende tijdzones in de wereld ontstaat een golf van licht, zodat de wereld een beetje lichter wordt voor de mensen die hun kind moeten missen. De wereld wordt zo even letterlijk wat lichter voor mensen die een kind hebben verloren en daarbij mogen beseffen dat zij niet alleen zijn met hun verdriet. In Apeldoorn (Park Berg & Bos) staken zo’n 250 bezoekers op zondag 9 december kaarsjes aan en luisterden we naar muziek en sprekers met hun eigen verhaal hoe het van verlies van hun kind als een rode draad in hun leven is verweven.

Ruim 30 vrijwilligers hebben ons die dag geholpen. Dank jullie wel: Ellen en Yco + kinderen, Raoul, Inge en Jeroen, Sylvia en Jeffrey, Carolien en Edward, Lieke, Marlous + dochter, Joke en Jeroen, Marco en Heidi, Natasja, Manon, Jasper, Richard, Michiel, Petra en Jan, Nancy en Ferry, Jan en Ans, Marcel, Ton, Ellen en Chris.

En dank jullie wel sponsoren in euro’s en natura: The Styling Company, Visual Goodwill, Nieuwenhuis Audiovisuele Apparatuur, TéBé Evenementen Service, Nieuwsblad StedenDriehoek, Apeldoorns Stadsblad, Windesheim ComNow, Apeldoorn Marketing, Reinders Makelaars, Tempelman Relatiegeschenken en Bedrijfskleding, Carel Tijssen Hb Centrale Retourcentrum, Peter Kristmann, Drukkerij Van Hierden, Van de Weerd Uitvaartzorg, Ans en Jan Jansen, Eef Sjaardema, Linda Speulman en Ella Kamerich, Steffie Andriessen, Rabobank Apeldoorn, Restaurant De Boschvijver, Natuurpark Berg & Bos (Accres), Annelies Brinkhuis Ritueelbegeleiding, Hartewens Ritueelbegeleiding, Marie-José en Olaf de Voer, Wil Smits, Julianatoren, De Woonmensen, De Goede Herderkerk, Mw. An van der Horst, Emmy Schmeetz, Welmoed van den Eijkhof, Jan-Peter Scherrenburg, vandeRegie, [mooi]afscheid uitvaart verzorging, Amelius.

En ………, onze wensen

Dankzij de sponsoren is onze jaarlijkse begroting zeer bescheiden. Maar voor de organisatie van Wereldlichtjesdag in Apeldoorn zijn we op zoek naar enkele bedrijven die als lokale ambassadeurs garant zouden willen staan voor voldoende vrijwilligers op de 2e zondag in december en een eventuele bescheiden financiële bijdrage voor als dat toch nodig mocht blijken.

Naast de organisatie van de Apeldoornse Wereldlichtjesdag stimuleren wij nieuwe lokale initiatieven elders in Nederland en willen we landelijk meer bekendheid geven aan Wereldlichtjesdag. Onze wens is in contact te komen met BN’ers die als ambassadeurs in de media meer aandacht Wereldlichtjesdag kunnen en willen creëren. Wij denken bijvoorbeeld aan Roos Schlikker, Joris Linssen, Jacobine van Geel, Gijs Rademaker, Ellemieke Vermolen, Simone Kleinsma, Monique van de Ven, …….. Wie kan en wil ons helpen contacten te leggen?

Mede namens Anita Reijerink (Amelius) en Nicole van den Bos ([mooi]afscheid), dank jullie wel. Wie een ambassadeur wil worden of ons kan helpen aan een ambassadeur mag mij bellen/mailen of het mailen naar Anita@Wereldlichtjesdag.nl.